Blog

Wonen in Deventer, wat zijn de voordelen?

Wonen in Deventer, wat zijn de voordelen?

Nu wonen in de Randstad bijna onbetaalbaar is geworden, zoeken steeds meer woningzoekenden hun heil in de provincie. In Deventer bijvoorbeeld, een gezellige Hanzestad aan de oevers van de IJssel. Wat kun je hier wel vinden in tegenstelling tot in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht? We hebben de voordelen van wonen in Deventer voor je op een rij gezet.

Wonen in Deventer

Deventer is een stad in het Zuidwesten van de provincie Overijssel. Samen met Apeldoorn en Zutphen vormt het de Sallandse Stedendriehoek. In 2020 verwelkomde de stad haar 100.000ste inwoner. Wonen in Deventer is dynamisch, gezellig en betaalbaar. Bovendien wordt er in de komende jaren veel woonruimte bijgebouwd.

De voordelen van wonen in Deventer

Wat heeft Deventer te bieden? Een overzicht van de pluspunten van de historische Hanzestad.

Deventer is betaalbaar

Een groot voordeel van wonen in Deventer is dat het betaalbaar is. De gemiddelde WOZ-waarde bedroeg in 2019 196.400 euro. Een koopje vergeleken met de gemiddelde huizenprijs in de Randstad van maar liefst 306.840 euro! Overweeg je om een woning te kopen in de stad? Schakel dan een makelaar uit Deventer in. Een lokale expert kent de omgeving als geen ander en kan je als eerste tippen over passend woningaanbod.

Een centrale ligging

Deventer heeft een centrale ligging. De stad ligt direct aan de A1 en is een belangrijk knooppunt voor treinreizigers. In minder dan een uur ben je in Utrecht, Duitsland, Brabant, Friesland of Drenthe. Amsterdam is ongeveer een uur en een kwartier rijden. Daarnaast ligt de stad tussen twee prachtige natuurgebieden: de Holterberg en de Veluwe.

Het culturele hart van Overijssel

Deventer is het culturele hart van Overijssel. De historische Koekstad heeft prachtige plekjes waarin vroegere tijden herleven. De historische binnenstad bijvoorbeeld, waar je het oudste stenen huis van Nederland vindt, de bekende Wilhelminabrug (uit de film A Bridge Too Far) en bekende evenementen als de Deventer Boekenmarkt en Het Charles Dickens Festijn.

Author: admin