Blog

Voor welke bedrijven is een epoxy gietvloer geschikt?

Voor welke bedrijven is een epoxy gietvloer geschikt?

Wanneer je als bedrijf zoekt naar een vloer, dan kom je zeker epoxyvloeren tegen. Een epoxy gietvloer wordt gegoten. Doordat de vloer vervolgens keihard wordt, is de vloer geschikt voor zware belasting. Met een heftruck of zelfs vrachtwagen over een epoxyvloer rijden, zou geen probleem moeten zijn. Daarnaast is een epoxyvloer waterdicht en ook voor de meeste chemicaliën ondoordringbaar. Er zijn echter nog meer voordelen aan dit type vloeren. Voor particulieren is een epoxyvloer minder geschikt, die kiezen beter voor een PU gietvloer. In dit artikel lees je welke bedrijven kiezen voor epoxyvloeren en wat er mogelijk is met dit type vloeren.

Epoxy gietvloer in garages

De eerste plek waar je gietvloeren van epoxy tegenkomt, zijn garages. Dit kunnen autogarages zijn, maar ook werkplaatsen waar aan andere voertuigen gewerkt wordt. Waarom een epoxy gietvloer en niet gewoon een cementvloer? Cement is doordringbaar door vocht en chemicaliën. Wanneer het om wat motorolie gaat kan dit wel opgeruimd worden, gaat het echter om chemicaliën zoals brandstof dan kunnen deze door de vloer dringen en in de grond terecht komen. Een ander voordeel waardoor je gietvloeren in garages ziet, als er iets valt dan blijft de vloer meestal intact. Door de harde toplaag heb je zelden schade aan de vloer.

Epoxy gietvloer in magazijnen

Met een heftruck over een vloer rijden, vraagt veel van de vloer. Er komen allerlei krachten op te staan die ervoor zouden zorgen dat tegels bijvoorbeeld kunnen breken. Een epoxy gietvloer heeft hier geen last van. Bovendien komt hier de ondoordringbare laag weer ten goede. Bij opslag van chemische stoffen kan een gietvloer zelfs een vereiste zijn. Een ander voordeel van gietvloeren voor magazijnen, is dat de vloer antislip gemaakt kan worden. Mochten er ook medewerkers in het magazijn lopen, dan is de kans op bedrijfsongevallen kleiner.

Epoxy gietvloer in ziekenhuizen

Een ESD epoxy gietvloer kan prima in een ziekenhuis geplaatst worden. Ook de antislip eigenschap komt hier van pas. ESD vloeren zijn antistatisch. Statische elektriciteit wordt door de vloer afgevoerd en voorkomt dat nauwkeurige elektrische meetinstrumenten verstoord worden. De vakman die de vloer aanlegt zal hiervoor geleidende tussenlagen aanbrengen. Je zou het niet verwachten, maar een vloer kan een technisch hoogstandje zijn. Een andere eigenschap van de epoxy gietvloer die voor ziekenhuizen ideaal is; de vloer is naadloos en gemakkelijk hygienisch schoon te maken.

Openbare ruimtes

Een epoxy gietvloer is ideaal voor industrie, garages, magazijnen en ziekenhuizen. Echter ook voor openbare ruimtes kan een gietvloer uitkomst bieden. De prijs van een gietvloer daalt naarmate het aantal vierkante meters toeneemt. Dus voor grote vloeren van gebouwen waar bezoekers komen is dit ideaal. De vloer is slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Bovendien is de gietvloer in duizenden kleuren en in allerlei uitvoeringen te verkrijgen. Wist je dat een specialist, zoals G-vloeren, in het leggen van gietvloeren zelfs een bedrijfslogo erin kan verwerken? Of een mooi motief? Ook kleurencombinaties, looproutes of aanduidingen kunnen erin verwerkt worden. Wanneer je een zakelijke vloer zoekt, neem dan zeker deze gietvloer mee in jouw keuze.

Author: admin