Blog

Vijf zwangerschaps weetjes die elke vrouw moet kennen

Vijf zwangerschaps weetjes die elke vrouw moet kennen

Zwanger zijn is een bijzondere tijd, waarin het wel zo handig is om zwangerschaps weetjes goed te kennen. Zo is het van belang om te weten wat je mag eten en drinken, en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. In dit artikel ontvang je dus vijf belangrijke weetjes over zwangerschap. Op deze manier ben je helemaal voorbereid op de kleine die straks arriveert.

Zwangerschaps weetjes nummer één: zorg voor genoeg vitamine C

Als zwangere vrouw dien je genoeg vitamine C binnen te krijgen. Vitamine C is namelijk heel belangrijk tijdens het zwangerschap, omdat het helpt om ziektes te voorkomen. Het is dus aan te raden om dagelijks een supplement in te nemen of extra veel vitamine-C-houdende producten te consumeren, zoals versgeperste sinaasappel zicht met cafeïne. Cafeïne kan namelijk de hoeveelheid vitamine C in je lichaam verminderen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er dus voor dat je dagelijks zowel een supplement vitamine C, als producten met vitamine C consumeert.

Zorg voor genoeg foliumzuur

Foliumzuur is een andere vitamine die van belang is tijdens het zwangerschap. Foliumzuur helpt namelijk om aangeboren afwijkingen te voorkomen. Het is daarom aan te raden dat alle vrouwen, ook als ze nog niet zwanger zijn, dagelijks 400 microgram foliumzuur binnenkrijgen. Dit kun je doen door foliumzuur tabletten te slikken of door extra veel foliumzuur houdende producten te eten, zoals volkorenbrood, groene groenten en zuivel. Op deze manier zorg je ervoor dat je voldoende foliumzuur binnen krijgt, zodat je zwangerschap zonder problemen verloopt. Dit is dan ook zeker een van de zwangerschaps weetjes die handig zijn om over te weten.

Zwangerschaps weetjes nummer drie: let op je voeding

Als zwangere vrouw dien je ook goed op je voeding te letten. Tijdens het zwangerschap zijn er namelijk een aantal voedingsmiddelen die je beter vermijden kunt. Dit komt omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de ongeboren baby. Denk bijvoorbeeld aan gerookte zalm, rauwe ham en rood vlees. Ook kunstmatige zoetstoffen zijn niet goed tijdens het zwangerschap, dus probeer hiermee te stoppen of er in ieder geval mee te minderen.

Let op je drankjes

Tijdens het zwangerschap is het ook cruciaal om op je drankjes te letten. Alcohol en koffie zijn namelijk niet goed voor de ongeboren baby. Drink daarom geen alcohol tijdens de zwangerschap en drink maximaal één kopje koffie per dag. Zo zorg je ervoor dat je zwangerschap zonder problemen verloopt en dat je ongeboren baby gezond blijft. Maak dan ook zeker gebruik van een van deze zwangerschaps weetjes.

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is ook belangrijk tijdens het zwangerschap. Het helpt namelijk om gezond te blijven en de kans op aandoeningen zoals zwangerschapsdiabetes te verkleinen. Probeer daarom elke dag minimaal een half uur aan lichaamsbeweging te doen, bijvoorbeeld door te gaan wandelen of fietsen. Via een van deze zwangerschaps weetjes zorg je er dus voor dat je zwangerschap zo gezond mogelijk verloopt. Al met al zijn dit vijf zwangerschaps weetjes die elke vrouw zou moeten kennen. Door deze weetjes in je achterhoofd te houden, ben je beter voorbereid op de komst van je baby en help je jezelf én je baby gezond te blijven.

 

Laat je mooiste herinneringen vastleggen met een zwangerschapsbeeldje.

Author: admin