Blog

Verschillende vormen cardio voor thuis

Verschillende vormen cardio voor thuis

Verschillende vormen cardio voor thuis

Sporters die hun conditie willen opbouwen of onderhouden hebben baat bij cardio training. Vandaag hoef je daar niet voor naar de fitnessclub. Er zijn verschillende vormen van cardio die je thuis kan doen. Ga je een spinningfiets kopen dan haal je meteen je ideale cardio trainingspartner binnen!

Cardiotraining thuis

Cardio fitness is de meest populaire training voor wie gewicht wil verliezen en conditie gaat opbouwen. De langere trainingen bij cardio hebben een positieve invloed op je hart- en vaatsysteem. Je maakt er je hart een stuk sterker mee en verkleint de kans op hart- en vaatziektes.

Je zal snel merken dat je conditie betert en dat je jezelf goed voelt. Fietsen is een ideale manier voor een continue duurtraining. En daar hoef je de deur niet voor uit! Een spinningfiets kopen is de beste manier om thuis intensieve cardio trainingen te houden wanneer het jou best past.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor andere work-outs, zoals lopen, steppen of zwemmen, maar dan ben je meestal wel gebonden aan de uren van de sportclub of aan de weersomstandigheden.

Andere cardio vormen voor thuis

Heb je nog geen toestel en is lopen of zwemmen niet je ding? Dan zijn er nog andere oefeningen om thuis cardio training te doen. Denk aan de klassieke burpee’s, jumping jack’s, jump squat’s en andere oefeningen.

Zorg wel dat je deze oefeningen correct uitvoert om alles uit de work-out te halen en blessures te voorkopen. Ga je cardio trainen op een toestel zoals een spinningfiets dan is de kans op kwetsuur door overbelasting of foute beweging kleiner.

Denk dus goed na over jouw eigen doel en conditie vooraleer je aan cardiotraining begint. Met het juiste toestel ben je alvast een heel stuk op weg.

 

 

Author: admin