Blog

Verschillende type hondensnacks

Verschillende type hondensnacks

Iedere hondeneigenaar zal zijn kastjes vol hebben liggen met verschillende lekkere hondensnacks. We houden er namelijk allemaal van om onze trouwe viervoeter van tijd tot tijd te verwennen met een lekkere snack. Er zijn echter zoveel verschillende soorten snacks te vinden op de markt, dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Ondanks dat snacks heel lekker zijn voor jouw hond, bieden ze ook bepaalde voordelen aan. De een is bijvoorbeeld goed voor het gebit van jouw hond, terwijl de ander zorgt voor een boost in het immuunsysteem.

Knapperige snacks
Knapperige snacks zijn ook wel de klassieke snacks te noemen. Deze soort snacks zijn de brokjes die de meeste mensen zich voorstellen wanneer ze denken aan hondensnacks. Deze soort snacks bevatten meestal een graan, maar er zijn ook genoeg graanvrije varianten op de markt te vinden. Het vochtgehalte van deze brokjes ligt vaak iets lager dan normaal, waardoor jouw hond wat meer tijd nodig heeft om ze te verteren. Geef daarom knapperige brokjes altijd in kleine porties.

Zachte brokjes
Zachte snacks voor jouw hond zijn een andere vorm van brokjes. Deze worden voornamelijk aangeraden wanneer je jouw hond aan het trainen bent. Zachte of taaie snacks bevatten namelijk ongeveer 25% aan vocht, waardoor ze makkelijk te verteren zijn. Tijdens de training kan je dus gerust een paar snacks geven aan jouw hond, zonder dat het de maag van jouw hond onrustig maakt. Deze soort hebben vaak ook een sterkere geur.

Snacks om op te kauwen
In plaats van dat jij jouw hond laat kauwen op een echt bot, zijn er genoeg andere alternatieven op de markt te vinden. Kauwsnacks zijn een geweldige manier om jouw hond een lekkernij te geven waar hij zijn kauw instinct op kwijt kan. De meeste kauwsnacks bevatten ingrediënten die goed zijn voor de tanden. Door de taaie structuur wordt het tandvlees zachtjes gemasseerd en worden de tanden licht schoongemaakt. Kauwsnacks zijn dus een perfecte manier om de tand gezondheid van jouw hond te verbeteren, terwijl hij kan genieten van een lekker tussendoortje.

Gevriesdroogde snacks
De laatste soort hondensnacks die we in dit artikel bespreken, zijn gevriesdroogde snacks. Dit zijn vleessnacks, vaak in de vorm van 100% eiwit, die zijn gedroogd. Het vlees kan zijn gedroogd in de oven of in een speciale voedseldroger. Het principe is hetzelfde als bij gedroogd fruit. Het voordeel van deze snacks is dat ze gezond zijn en handig zijn om te gebruiken tijdens de training. Doordat het vlees gedroogd is is het lang houdbaar, zonder dat hier conserveermiddelen voor nodig waren. Voor meer informatie over hondensnacks ga je naar Natuurlijk voor de Hond.

Author: admin