Blog

Redenen om voor duurzame bekers te kiezen

Redenen om voor duurzame bekers te kiezen

Redenen om voor duurzame bekers te kiezen
Je treft hem in nagenoeg ieder bedrijf aan en het is de pleisterplaats voor je personeel en je klanten. We hebben het over de koffiemachine. Bij een koffiemachine horen koffiebekertjes en daar willen we het met je over hebben. Een koffiemachine is namelijk dagelijks goed voor behoorlijk wat gebruikte bekertjes. Die bekertjes belanden vroeg of laat in het milieu via de afvalberg. Het is zaak dat de afvalberg wordt teruggedrongen via duurzame bekers. Met duurzame bekers werk jij mee aan een beter milieu waardoor jouw bedrijf een beter imago krijgt op het gebied van verduurzaming en vergroening.

Help jezelf
Verduurzaming is uiteraard een mooi streven maar dat is niet de enige reden waarom je voor duurzame bekers zou moeten kiezen. Uiteraard wil je als bedrijf ook zo min mogelijk onkosten maken. Het restafval wat wordt ingezameld van jouw bedrijf bestaat vaak voor een zeer groot gedeelte uit koffiebekertjes. Door deze gescheiden in te zamelen zorg je ervoor dat je bespaart op de kosten van het afval wat bij jouw bedrijf wordt ingezameld. Dat doe je door te kiezen voor een speciale inzamelaar waarin de koffiebekertjes kunnen wanneer ze niet meer nodig zijn. Je betaalt dus eenmalig wat meer voor het inzamelsysteem maar die investering verdien je binnen een paar maanden terug.

Minder afval voor een beter milieu
Duurzame bekers zijn zo gemaakt dat ze meer dan één kopje koffie mee kunnen. Het is dan ook een goed idee om je personeel erop te attenderen dat ze langer dan één pauze met een bekertje kunnen doen. Door bekers te kiezen waar het personeel de naam op kan schrijven of door te kiezen voor dekseltjes waardoor de koffie niet te snel koud wordt produceert jouw bedrijf nog minder afval. Iets waarvan jij de vruchten plukt.

 

 

Author: admin