Blog

Handige tips om ongewenste urineverlies te voorkomen

Handige tips om ongewenste urineverlies te voorkomen

Incontinentie: handige tips om ongewenste urineverlies te voorkomen

Incontinentie heeft de neiging om een rem op het leven te zetten. Je maakt je zorgen en bent altijd op je hoede voor ongewenst urineverlies. Naast het feit dat je makkelijk verschillende types incontinentiemateriaal online kan bestellen, geven we je graag enkele extra tips om ongewenst urineverlies te voorkomen.

Train je bekkenbodemspieren

Verschillende vormen van incontinentie worden veroorzaakt door verzwakte bekkenbodemspieren. Zowel inspanningsincontinentie als stressincontinentie zijn te behandelen door het trainen van deze specifieke spieren. Je kan thuis zelf aan de slag om de bekkenbodemspieren te trainen of je kan je laten bijstaan door een fysiotherapeut. Met een goede training van deze spieren zal je beter in staat zijn om je urine op te houden.

Hou jezelf in goede gezondheid

Overgewicht en de inname van ongezonde producten zorgen voor een verhoogde kans op incontinentie. Zorg dat je lichaamsgewicht op peil blijft, want een teveel aan vet zorgt voor een grotere druk op de blaas. Het nuttigen van grote hoeveelheden koffie of alcohol heeft ook een nadelig effect op de blaas.

Sommige groenten en voedingsstoffen hebben een positief effect op de blaas, zoals broccoli, kool of champignons.

  • Zorg voor een gezond gewicht
  • Drink voldoende water
  • Let op een gezonde voeding

Maak strategisch gebruik van het toilet

Bij een toiletbezoek let je er best op dat je de blaas compleet leeg plast. Een goede houding op het toilet helpt je daarbij. Zorg dat je netjes rechtop zit en zet je voeten op de grond. Daarna kantel je het bekken een beetje. Deze houding helpt je om de blaas volledig leeg te plassen. Neem ook zeker voldoende tijd op het toilet.

Gebruik hulpmiddelen

Met alle bovenstaande tips reduceer je het risico op ongewenst urineverlies. Toch doe je er goed aan om gebruik te maken van kwalitatief incontinentiemateriaal. Zo kan je altijd met een veilig gevoel de deur uit zonder dat je angst hoeft te hebben over een natte broek!

Author: admin