Blog

Onderdelen van een goede SEO-strategie

Onderdelen van een goede SEO-strategie

SEO is belangrijker dan ooit. Door de coronamaatregelen is het aantal online ondernemers in raptempo gestegen. Als winkel ben je tegenwoordig beter zichtbaar op Google, dan in een drukke winkelstraat! Wat is SEO precies? En wat zijn essentiële onderdelen van een goede SEO-strategie? Een spoedcursus zoekmachineoptimalisatie!

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Het is de gratis tegenhanger van SEA: Search Engine Advertising. Met SEO kun je bezoekers naar je website halen met optimalisatie en zonder advertentiebudget.

3 onderdelen van een goede SEO-strategie

Hoe beter je website is geoptimaliseerd voor Google, hoe hoger je wordt getoond in de zoekresultaten. Een top 10 plek betekent dat je op de eerste pagina wordt vertoond. Dit levert, afhankelijk van de zoekvolumes, duizenden tot tienduizenden bezoekers per maand op. Hoe kun je optimaliseren met SEO? 3 onmisbare onderdelen!

1.   Een zoekwoordenonderzoek

Een goede SEO-strategie begint met gedegen onderzoek. Op welke zoektermen wil je gevonden worden op Google? Doe onderzoek naar de maandelijkse zoekvolumes en maak een ranking van de belangrijkste zoekwoorden.

2.   Goede copy

Weet je welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt? Dan moet je deze verwerken in je webteksten. Aan de voorkant van de website en aan de achterkant: in de meta’s en alt tags bijvoorbeeld. Goede copy is meer dan je teksten volproppen met zoekwoorden: daar trapt Google niet meer in! Verwerk ook ondersteunende zoektermen, links en relevante CTA’s in je teksten en zorg voor een relevant verhaal.

3.   Linkbuilding

Met linkbuilding zorg je ervoor dat andere sites een link plaatsen naar die van jou. Hoe meer inkomende links, des te beter je ranking op Google. Links van websites met een hogere ranking zijn het meest waardevol. Zelf een linkbuilding netwerk opzetten is lastig. Marketeers hebben archieven met duizenden websites om links uit te wisselen. Ben je op zoek naar een expert in de buurt? Ook daar kan Google je mee helpen! Zoek naar ‘linkbuilding + je woonplaats’, ‘linkbuilding Deventer’ bijvoorbeelden de zoekmachine toont een lijst met marketingbureaus in de buurt.

Author: admin