Blog

Manieren om de tuin op te fleuren

Manieren om de tuin op te fleuren

Je tuin opfleuren: 6 tips

De tuin is een plek waar planten het hele jaar door zorgen voor levendige groen- en bruintinten en andere natuurlijke schakeringen. Maar soms wordt de buitenruimte een beetje saai omdat er niet veel kleuren of texturen zijn om van te genieten. Je tuin is toe aan een opfrisbeurt. Geef bijvoorbeeld je blokhut of tuinhek een nieuw likje verf of voeg een waterpartij toe, zoals een badkuip, om het rustgevende geluid van stromend water te creëren. In dit artikel geven we je meer tips om je tuin op te fleuren.

Kleurrijke bloempotten

Een tuin zou niet compleet zijn zonder kleur. Het voorjaar is een goede tijd om deze te plannen. Plant een reeks potten met zomerbloeiende bollen – of plant bollen en verspreid ze door je tuin. Zorg ervoor dat de potten die je kiest vrolijk en kleurrijk zijn.

Versier met accessoires

Maak van je tuin, je buitenhuiskamer. Waterbestendige vloerkleden, comfortabele meubels, tuinkunst en spiegels helpen bij het creëren van een stijlvolle ruimte om te ontspannen. Voeg een elektrische of gaskachel toe en je zit ook aangenaam wanneer het wat kouder wordt.

Investeer in een ‘faux-liage’

Echte planten zijn geweldig, maar ze kunnen ook veel onderhoud vergen en afhankelijk zijn van het weer. Probeer in plaats daarvan een paar faux liage items. Ze zijn niet alleen realistischer dan ooit, ze zijn ook een goede manier om je tuin het hele jaar door op te fleuren. Plaats een paar faux buxusbollen aan weerszijden van een deuropening of een paar weelderige hangende manden die nooit water nodig hebben, en je zult begrijpen wat we bedoelen.

Creëer een rustige hoek

Leg de focus van je tuin op het creëren van een gevoel van rust en welzijn. Plaats een tuinbank of meubel set in een afgelegen hoek om ruimte te bieden aan een plek zonder stress, omringd door een bloeiende oase van planten.

Laat je tuin groter lijken door een spiegel

Heeft je tuin een sombere hoek, plaats dan een weerbestendige spiegel om een blikvanger te creëren waar voorheen niets anders te zien was dan spinnenwebben. In een kleine, omheinde tuin kan het ook de illusie van ruimte creëren.

Verlicht jouw blokhut met buitenverlichting

Wanneer je een blokhut hebt, kun je die prachtig verlichten door lichtkettingen en lichtsnoeren te bevestigen. Dit kun je met kleurrijke verlichting doen of met warm witte verlichting. Jouw blokhut en de eventuele veranda zullen daardoor een gezellig en uitnodigend middelpunt zijn in jouw tuin.

Author: admin