Blog

Kinderopvang kiezen? 4 tips

Kinderopvang kiezen? 4 tips

Hoewel thuiswerken de norm is op dit moment, is het goed om ook dan een duidelijke scheiding tussen werk en privé te maken. Bovendien is het voor de ontwikkeling van de kinderen goed om zo nu en dan onder leeftijdgenootjes te zijn. Ben je op zoek naar een geschikt kinderdagverblijf? Waar moet je dan op letten? 4 tips om de juiste kinderopvang te kiezen!

#1 Kies een kinderdagverblijf op een gunstige locatie

De locatie is belangrijk bij het kiezen van een kinderdagverblijf. Het moet een centrale locatie zijn tussen wonen en werken. Door een gunstige locatie te kiezen beperk je de extra reistijd en voorkom je dat je extra vroeg van huis of van je werk moet vertrekken. Wel zo efficiënt! Een locatie in de buurt is met behulp van Google zo gevonden. Zoek bijvoorbeeld naar ‘Kinderopvang Amsterdam’ en de zoekmachine sorteert de mogelijke opties in de buurt.

#2 Bezoek een aantal mogelijke opties

Plan kennismakingsgesprekken bij kinderdagverblijven die bovenaan je lijstje staan. Het is belangrijk dat jij én de kinderen zich er thuisvoelen. Sluit de dagindeling aan op die van jullie? Hebben de kinderen een klik met hun leeftijdgenootjes? En wat is de pedagogische visie van de opvang? Bij de meeste opvangcentra is het mogelijk om een dagdeel te komen proefkijken!

#3 Vergelijk de kosten

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de kosten. Deze kunnen per kinderdagverblijf verschillen. Kijk ook naar wat bij deze kosten zit inbegrepen. Hoe zit het bijvoorbeeld met luiers, het eten en activiteiten? Let er op dat je altijd de juiste afweging tussen prijs en kwaliteit maakt. Soms betaal je meer, maar kies je daarmee wel voor een betere opvang met goede voorziening.

#4 Hoe is de speeltuin?

Uw kinderen spelen vaak buiten in een speeltuin, deze moet ten eerste leuk zijn voor uw kinderen, maar ook veilig. Het is belangrijk dat uw kinderen veel plezier hebben en ook veilig blijven.

#5 Sluiten de openingstijden aan?

Het aantal flexwerkers is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Heb je flexibele werktijden en zoek je een oppasadres dat daarbij past? In zo’n geval kun je kiezen voor een gastouder, maar er zijn tegenwoordig ook kinderdagverblijven met flexibele tijden. De kinderen worden hier ook buiten reguliere kantoortijden opgevangen. Kids van flexouders worden zoveel mogelijk bij elkaar in een groep geplaatst, zodat ook zij vaste speelmaatjes hebben.

 

Author: admin