Blog

Kcal verbranding per type cardio

Kcal verbranding per type cardio

Ben je op zoek naar een goede manier om gewicht te verliezen? Dan moet sporten bovenaan je lijstje staan. Maar bij welke sport is de kcal verbranding hoog? Ga je voor cardio training dan is een hometrainer een fitnesstoestel dat heel veel mogelijkheden biedt.

Kcal verbranden met de hometrainer

Hoeveel kcal je precies verbrandt per type cardio training hangt af van een heleboel factoren. Ten eerste heeft je eigen lichaamsgewicht een invloed op de kcal verbranding. Maar ook de samenstelling van je lichaamsmassa is bepalend: spieren verbruiken meer calorieën dan vet.

Daarnaast is de intensiteit van de training belangrijk. Het verbruik bij een wandeling zal doorgaans lager liggen dan bij een hardloopsessie van dezelfde duur. En zeker voor wie wil vermageren is duurtraining essentieel om voldoende calorieën te verbranden.

Met een hometrainer maak je altijd een goede keuze. Het is het perfecte cardio toestel voor lange trainingen, aangepast aan je eigen lichaam en mogelijkheden. Met een hometrainer kan je veel kcal verbranden, zonder dat je je gewrichten teveel gaat belasten.

Nog meer voordelen

Met een gemiddelde cardio training op een hometrainer verbrand je al snel meer dan 600 kcal per uur. Dat is een stuk meer dan bij de meeste andere fitnesstrainingen, waar je gemiddeld zo’n 360 kcal per uur verbrandt.

Enkel met een loopband ligt het aantal gebruikte calorieën hoger, maar daarbij heb je natuurlijk het nadeel dat die veel meer belastend is voor de spieren en gewrichten. Bovendien is een uurtje op de hometrainer voor de meeste sporters beter vol te houden dan een uur op de loopband.

Een degelijke hometrainer laat je toe om via een hartslagmeter en sportcomputer al je vorderingen te volgen. Daarbij komt dat dit toestel doorgaans makkelijk aan te passen is aan je eigen lichaamsbouw. Dat is belangrijk om comfortabel en blessurevrij te trainen.

Wie thuis niet zoveel plaats heeft kan een hometrainer kiezen die makkelijk op te bergen is, bijvoorbeeld met een ingebouwd transportsysteem. Wie calorieën wil verbranden met cardio vindt in een hometrainer zeker een goede sportmaat!

 

Author: admin