Blog

ISO 27002 Uitgelegd

ISO 27002 Uitgelegd

Onze samenleving wordt met de dag mee moderner, waardoor de informatie van bedrijven ook veel beter gewaarborgd moet worden. Klanten, leveranciers en andere partijen die bij je onderneming betrokken zijn willen natuurlijk verzekerd zijn dat hun gegevens veilig worden gesteld. Een ISO 27002 certificaat is hierbij dan uitermate geschikt.

Wat is ISO 27002?

De ISO 27002 kan worden ingesteld om vorm te geven aan de informatiebeveiliging van je onderneming. Op deze manier kan je niet alleen de beschikbaarheid van de informatie binnen in je bedrijf waarborgen, maar ook de integriteit en de vertrouwelijkheid.

Waarom ISO 27002?

In de ISO 27002 komen een aantal zaken aan bod, waaronder het beveiligingsbeleid, het beheer van de verschillende bedrijfsmiddelen, de beveiligingseisen, de organisatie van de informatiebeveiliging, het beheer van de processen van communicatie en bediening, de toegangsbeveiliging, het beheren van informatiebeveiligingsincidenten en de naleving van al deze samen.

ISO 27002 versus ISO 27001

Alhoewel ISO 27001 veel populairder is onder de meeste ondernemers om een beter beeld te verkrijgen van de informatiebeveiliging van het bedrijf, wordt ISO 27002 ook steeds vaker gebruikt vanwege het rigide raamwerk. Bij ISO 27001 kan je geen rekening houden met de risicoafwegingen of met diversificatie, waardoor je ook veel meer moet gaan betalen. Daarnaast moet je voor een ISO 27001 ook langer wachten. Een ISO 27002 is veel goedkoper en het aanvraagproces is niet alleen eenvoudiger maar ook sneller.

Als je de informatie van je bedrijf beter wilt waarborgen, dan is het een goed idee om contact op te nemen met ISO2HANDLE. ISO2HANDLE is een bekend platform voor ondernemers met zeer flexibele software waarbij je verzekerd bent van integriteit. Je wordt volledig ondersteund door ISO2HANDLE bij het beheren van normschema’s en wetgeving. Tenslotte is de klantenservice van ISO2HANDLE constant bereikbaar en er wordt met allerlei grote partners samengewerkt.

Author: admin