Blog

Interactive video tools

Interactive video tools

Interactieve video is nog een relatief nieuw aspect in video’s. Het wordt op verschillende plekken ingezet. Bijvoorbeeld in instructievideo’s, maar ook in films. Interactieve video betekent dat de kijker de keuze krijgt hoe het verhaal verder gaat. In films kun je bijvoorbeeld bepalen wat de hoofdpersoon op een cruciaal moment doet. In instructievideo’s kun je dingen aanklikken voor meer verdieping in een bepaald aspect. Interactieve video kan ook goed ingezet worden als marketingtool. Dan is het handig om wat meer te weten van interactieve video tools. De basistechnieken zijn branching en overlays.

 

Branching

Branching is wat de interactieve video interessant maakt. Door branching als interactieve video tool in te bouwen, geef je de kijker echt de keuze. Het is geen gemakkelijke techniek. Je moet bijvoorbeeld bij zo’n keuzemoment twee vervolgen vastleggen, of je nu werkt met acteurs en echte omgevingen of juist met animaties. Je moet dus twee scenario’s uitspelen voor één video. En dan de keuzeoptie inbouwen. Dat is wat branching is, de keuze inbouwen. Het kunnen ook meer dan twee opties zijn.

 

Overlays

Een andere basistechniek in interactive video tools is overlays. Het is eigenlijk precies wat je denkt dat het is. Het is een laag die over je video komt. De overlays interactieve video tool is handig voor bestaande video’s. Je hoeft ook niet meerdere scenario’s uit te spelen. Deze interactieve video tool wordt bijvoorbeeld gebruikt om een poll in te bouwen in een video of een formulier. Misschien wil je gegevens verzamelen tijdens je video, dan zijn overlays als tool een handige optie.

 

Waarom interactieve video?

Misschien vraag je je af waarom je een interactieve video zou willen maken, omdat het niet heel gemakkelijk klinkt. Gemakkelijk is het ook niet, maar het helpt als je een beetje handig bent met interactieve video software en dat kun je altijd leren natuurlijk. Het grote voordeel van interactieve video is dat je mensen hun aandacht veel langer vast kunt houden. Ze blijven betrokken bij de video, ook als deze langer duurt. Vooral ten opzichte van passief videokijken is interactieve video een sterkere optie en dus een goede marketingtechniek.

Author: admin