Huis opknappen; 5 tips
Het is een bezigheid waar maar weinig mensen van te voren om staan te springen om te doen of om te laten doen: het huis opknappen.. Toch is het soms gewoon nodig en vaak gewoon verstandig om te doen. Dus moet je je omschakelen naar de huis opknap modus. Maar voor je de sloophamer pakt, is het goed om van te voren gedegen na te denken over een plan van aanpak. Want dat is fout numero 1. Klussen zonder plan.
Schilderen: afplakken, ook mét vaste hand
Zeker ook bij schilderwerk.. Misschien wel het meest gedane klusje maar ook een waarbij veel fouten gemaakt worden. Denk aan de verkeerde keuze van de verf. Maar ook aan het afplakken. Veel mensen vinden dat het vervelendste werkje van schilderen dus vertrouwen ze ten onrechte op hun vaste hand.. Of ze halen te laat het afplakte weer van de muur waardoor er een hoop opgedroogde verf meekomt. Dan hebben we het nog niet gehad over het vele morsen van amateur schilders. Geen probleem als je de vloer goed had beschermd met folie maar ook dat is iets dat veel mensen niet nodig vinden. Van te voren dan. Achteraf hebben ze spijt.
5 tips voor het opknappen van het huis
Over spijt van het zelf schilderen, dat horen ze bij Rensink maar al te vaak als ze worden ingehuurd bij een particulier die het schilderwerk toch maar besluiten uit te besteden. Maar om je niet te ontmoedigen, hierbij 5 tips voor het opknappen van het huis: Schilder je huis om de 7 jaar, of laat het doen. Vooral trappen kunnen na die tijd vaak wel een lik verf gebruiken. Het is niet alleen mooier maar verf heeft ook een beschermde functie. Knap ruimte voor ruimte op. Zo zorg je ervoor dat niet het hele huis onbewoonbaar is. Tenzij je kiest voor een grondige verbouwing. Dan is het slim om tijdelijk ergens anders te wonen zodat je net met je slaperige hoofd een pot verf omgooit als je net wakker bent. Bovendien is het natuurlijk ook veel prettiger om tijdens een verbouwing niet tussen de stof en verbouw geuren te zitten.
Maak een meerjarenplan. Een huis bewonen is vooral als je een koopwoning hebt, een werkwoord. ER moet altijd wel iets gebeuren. Vaak doen mensen vaak pas wat aan onderhoud als het echt nodig is. Bij een verstopte leiding bijvoorbeeld. Veel beter is om dit soort ongemakken voor te zijn door een meer jaren onderhoudsplan te maken (en dit natuurlijk daadwerkelijk uit te voeren). Investeer in duurzaamheid. Dat verdient zich altijd terug. Maak niet alleen een plan voor onderhoud maar reserveer hier maandelijks ook geld voor. Een huis opknappen kost tenslotte altijd geld.