Blog

Hoe maak je een kapotte stoel?

Hoe maak je een kapotte stoel?

Hoe maak je een kapotte stoel?

Oh nee, je had een hele mooie wat oudere stoel maar hij is helaas dit weekend kapot gegaan. Je vind het eigenlijk zonde om de stoel weg te gooien, maar je hebt natuurlijk ook niets aan een kapotte stoel. Waarom maak je hem dan niet zelf? Zelfs als de stoel van metaal is en je eigenlijk nog niet meteen Deventer metaalbewerking in wil zetten, zit je stoel met een beetje oefening zo weer in elkaar. Hoe je dit precies doet, lees je hier.

Een metalen stoel maken

Is er een metalen stoel stuk gegaan dan kun je deze weer in elkaar zetten door hem te lassen. Dit betekent namelijk dat je 2 of meerdere onderdelen samenbrengt tot een geheel. Dit kun je doen door het metaal waarmee je werkt erg heet te maken, deze zullen zo smelten waardoor je ze in elkaar kan laten lopen en zo kan laten verharden. Zo zullen je stoelpoten dus snel en stevig weer aan elkaar zitten. Let wel op dat niet te veel smelt waardoor de stoel misschien scheef kan komen te staan.

Een houten stoel maken

Als er iemand door jouw houten stoel is heen gezakt, dan zijn er veel meer mogelijkheden om je stoel weer in elkaar te zetten. Zo kun je schroeven gebruiken, het is dan wel een kwestie om ze zo te plaatsen dat je ze niet goed ziet voor een mooier effect. Wil je de zekerheid dat je helemaal geen schroeven of iets dergelijks ziet? Dan zou je ook kunnen kiezen voor houtlijm. Hierbij is het dan wel weer de kwestie dat je gaat voor een stevige lijm en het geheel goed laat drogen, anders zakt er zo weer iemand door je stoel heen.

 

Author: admin