Blog

Hoe bestel je de beste koelvitrine voor jouw horecazaak?

Hoe bestel je de beste koelvitrine voor jouw horecazaak?

Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat problemen die vastgesteld konden worden in horecazaken verholpen. In het verleden was het bijvoorbeeld zo dat het doorgaans niet mogelijk was om lekkere gerechtjes voor te stellen terwijl ze ook gewoon goed op temperatuur gehouden konden worden. Dat is tegenwoordig natuurlijk helemaal anders. In ongelofelijk veel verschillende horecazaken wordt er dan ook gebruik gemaakt van een zogenaamde koelvitrine. Het betreft hier een vitrine waarin je de gerechtjes prachtig kan voorstellen terwijl ze ook nog eens lekker fris worden gehouden. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Dan moet je zeker en vast even verder lezen!

Let op de formaten van de koelvitrines!

Het eerste waar je stil bij zal willen blijven staan is natuurlijk het formaat van de koelvitrine die je wenst te kopen. Het formaat zal je uiteindelijk bepalen aan de hand van twee verschillende eisen. In eerste instantie moet je natuurlijk nagaan over hoeveel beschikbare ruimte je beschikt voor de plaatsing van de vitrine. Dat kan afhankelijk van de situatie uiteraard behoorlijk verschillen. Gelukkig hoeft dit niet direct een groot probleem te zijn. Er zijn tegenwoordig immers prachtige koelvitrines te kopen die beschikken over de meest uiteenlopende formaten of afmetingen.

Een tweede factor om bij stil te blijven staan heeft te maken met de vereiste capaciteit. Je moet jezelf op voorhand dan ook even afvragen welke gerechtjes je allemaal in de koelvitrine zal willen plaatsen. Bovendien kan het ook geen kwaad om jezelf de vraag te stellen hoe je ze precies gaat voorstellen. Dit is immers onder meer bepalend voor het aantal “verdiepingen” waarvan sprake moet zijn. Hoe dan ook, ongeacht je voorkeuren, er is altijd een geschikte vitrine die je kan kopen.

Welke soorten koelvitrines bestaan er allemaal?

Bij het kopen van een bepaalde koelvitrine zal je natuurlijk niet alleen maar stil willen blijven staan bij het vereiste formaat waarover ze dient te beschikken. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook verschillende uitvoeringen van koelvitrines op de markt zijn terug te vinden. Voor welk type uitvoering jij uiteindelijk gaat kiezen zal worden bepaald door de situatie waarin de vitrine zal worden gebruikt. We maken in ieder geval een onderscheid tussen de onderstaande opties:

  • Buffetvitrines;
  • Gebaksvitrines;
  • Opzet-koelvitrines;
  • Mini-koelvitrines;
  • Wandkoelvitrines;
  • Zelfbediening koelvitrines;

Op het eerste zicht lijken het merendeel van de koelvitrines op de markt enigszins hetzelfde te zijn. In zekere zin klopt dat natuurlijk ook wel. Toch is het zo dat er onderling tussen de verschillende exemplaren wel degelijk sprake is van niet onbelangrijke verschillen. Stel jezelf bijvoorbeeld altijd de vraag hoe je de koelvitrine gaat gebruiken. Gaat ze bijvoorbeeld als toonbank worden gebruikt of niet? Voor heel wat zaken geldt in de praktijk ook dat ze voldoende hebben aan slechts een klein exemplaartje om een aantal kleine gerechtjes in te plaatsen. In dat geval zou bijvoorbeeld dan weer een mini koelvitrine het overwegen waard kunnen zijn. Hoe dan ook, even het aanbod met koelvitrines op de markt van naderbij bekijken is altijd het overwegen meer dan waard.

Author: admin