Blog

Drie zaken om rekening mee te houden bij een deurklink kopen

Drie zaken om rekening mee te houden bij een deurklink kopen

Het spreekt voor zich dat elke deur in de praktijk (of toch zo goed als) voorzien moet zijn van een zogenaamde deurklink. Het is daarbij als vanzelfsprekend van belang dat je afdoende aandacht besteedt aan de verschillende soorten die op de markt zijn terug te vinden. Niet alleen moet je wat dit betreft een onderscheid maken tussen de diverse vormen die je kan kopen, wat verder ook te denken van bijvoorbeeld de kleuren waar je een keuze uit kan maken? Hoe dan ook, ben jij ook van plan om één of meerdere nieuwe deurklinken aan te schaffen? Dan is het alvast absoluut aan te raden om je even grondig te verdiepen in de hieronder voor jou verzamelde informatie.

1.) Kies je voor een exemplaar op rozet of op schild?

De eerste keuze die je bij het aanschaffen van een deurklink moet maken is deze tussen een exemplaar op rozet of op schild. Het verschil tussen beiden zit hem in de onderdelen waaruit ze bestaan. Voor een deurklink op rozet geldt bijvoorbeeld dat ze is opgebouwd uit twee verschillende onderdelen. Voor een exemplaar op schild geldt dan weer dat ze bestaat uit amper één onderdeel. Voor deze laatste geldt dat ze in de praktijk zeer vaak wordt gebruikt om bijvoorbeeld oude boor-, maar ook oude schroefgaten af te dekken. Deze keuze is dan ook best behoorlijk populair.

2.) In welke ruimte wordt de deurklink geïntegreerd?

Bij het kopen van een bepaalde deurklink zal je ook altijd even goed willen kijken naar de ruimte waarin ze wordt geplaatst. Dat is het gevolg van het feit dat je er graag op toe zal willen zien dat deze op vlak van uitstraling goed aansluit op de rest van de stijl van het interieur. Daarbij moet je ook aandachtig zijn voor het verschil tussen enerzijds de rechthoekige of vierkante deurklinken en anderzijds de ronde exemplaren. Voor deze laatste geldt dat ze in het bijzonder geïmplementeerd worden in een meer traditioneel of klassiek geïnspireerd interieur. Hoe dan ook, sta bij het kopen van één of meerdere deurklinken dus altijd ook even stil bij de ruimte waarin je ze gaat plaatsen.

3.) Over welke stijl of kleur dient ze te beschikken?

Onderschat niet welke impact de kleur van je deurklink heeft op de uitstraling ervan. Het gebeurt in de praktijk ontzettend vaak dat mensen het vermoeden hebben dat de kleur niet zoveel uitmaakt. Dat is echter een foute veronderstelling. Daarbij is het zo dat je vandaag de dag kan vaststellen dat er ook in vergelijking met vroeger heel wat meer verschillende kleuren bestaan om een keuze uit te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan kleuren zoals met name:

  • Aluminium;
  • Messing;
  • Brons;
  • RVS.

Naast bovenstaande zal je bovendien tot de conclusie komen dat ook de keuze voor een zwarte deurklink tegenwoordig heel wat vaker dan vroeger wordt gemaakt. Dat niet in het minst omdat sowieso de integratie van zwarte elementen in een interieur heel wat populairder is geworden. Hoe dan ook, op vlak van kleuren, zijn er duidelijk voldoende opties om een keuze uit te maken.

Author: admin