Blog

DPC folie uitleg: zo werkt het dus

DPC folie uitleg: zo werkt het dus

Ooit gehoord van DPC folie? Dit is een folie die niet alleen waterkerend is, maar ook nog eens dampdicht. Deze bijzondere folie is gemaakt van het materiaal Polyethyleen. DPC folie wordt onder andere voor funderingen en kozijnsluitingen gebruiken, maar ook voor lateien in muren, nokvorsten, voegen en binnen spouwmuren in de industriële sector. Het nut van de folie is dat het optrekkend vocht tegenhoudt en er zo voor zorgt dat de constructie niet vochtig wordt vanbinnen. DPC is een afkorting van “Damp Proof Course”, of te wel: damp-kerend.

Waarom DPC folie?
Het bevestigen van DPC folie is noodzakelijk om een gebouw grondig water kerend te maken. Op die manier voorkom je dat het gebouw van binnenuit verzwakt raakt door onder meer houtrot. Dampdichte en vocht kerende folie is gemaakt van gerecycled Polyethyleen. Dit materiaal is niet alleen super effectief, maar ook nog eens milieuvriendelijk. De sterk water kerende folie bezit meerdere eigenschappen die aantasting door water, maar ook door de alkaliën en zuren in regenwater tegengaan. Water wordt gekeerd en damp wordt geremd. De folie kan hoge belasting (druk) aan en is bovendien opvallend buigzaam en soepel.

Verwerk de folie zorgvuldig
Er is één ding waar je op moet letten als je de folie gebruikt: DPC folie kan niet tegen UV-licht. Dat betekent dat je het niet (langdurig) aan daglicht bloot moet stellen. Als je de folie hebt aangebracht, dan beschermt het grondig tegen zuren en alkaliën in de aangrenzende materialen en ondergrond. Om DPC folie aan te brengen, moet je kit of een dubbelzijdige butylband gebruiken. Je kunt niet zomaar elke vorm van lijm gebruiken: dat doet het effect teniet.

Een milieu vriendelijke folie
Kies je voor DPC folie, dan kies je voor milieuvriendelijk en duurzaam. Het grote voordeel van Polyethyleen, is dat dit uitstekend te recyclen is. Als het Polyethyleen verbrand wordt, dan zullen er geen giftige of anderszins schadelijke stoffen vrijkomen: nog een voordeel voor het milieu.

Een totaaloplossing
DPC folie wordt gezien als een totaaloplossing om af te dichten en vocht mee af te stoppen. Als je de totaaloplossing compleet wil maken, kun je de folie combineren met nog andere producten om vocht en rotting mee tegen te houden. Het grote voordeel van deze folie is dat hij heerlijk soepel is en dus onder vrijwel iedere hoek kan worden aangebracht. Je kunt de folie ook bij een lagere temperatuur toepassen. Het feit dat hij kant gesneden is, maakt de folie makkelijk en recht af te rollen. De folie kan temperaturen tot wel -20 en +80 graden aan.

Author: admin