Blog

De voordelen van een fiets leasen

De voordelen van een fiets leasen

De voordelen van een fiets leasen

Sinds de komst van de e-bike is de vraag naar deze elektrische modellen alleen maar gestegen. Steeds meer mensen rijden met 25 kilometer per uur over de Veluwe. Wil jij ook genieten van een fietsvakantie in eigen land, maar kun je niet direct een paar duizend euro vrijmaken voor een e-bike? Dan is een fiets leasen misschien iets voor jou! Hiermee kun je voor een vast bedrag per maand rijden op een nieuw model. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van een fietsplan.

Een fiets leasen

Steeds meer mensen kiezen bij de aanschaf van een elektrische fiets voor een vast, laag bedrag per maand. Met een fietsplan kun je als particulier een fiets leasen. Net als bij een auto, bepaal je de looptijd zelf en is het maandbedrag afhankelijk van de totale betaalperiode. Je huurt de e-bike van de fietsenzaak. Zodra de looptijd is verstreken lever je hem weer in en kun je eventueel een nieuwe overeenkomst aangaan. Je wordt dus niet de eigenaar van de fiets die je least.

Wat zit er allemaal bij mijn fietsplan in?

Met een leasefiets kun je onbezorgd rondrijden. Reparaties, onderhoud, diefstal, schade, accu- en bandenvervanging, pechhulp, afschrijvingskosten en de maandelijkse rente zitten allemaal bij de prijs in. Het enige dat jij hoeft te doen is een mooie route uitstippelen! Kosten waar je wel zelf rekening mee moet houden zijn de stroomkosten voor het opladen van de accu en eventuele boetes.

De voordelen van een fiets leasen

  • Betaal een vast bedrag per maand, waarbij alle kosten zijn inbegrepen
  • Geen grote investering, wel een gloednieuwe e-bike
  • Na de looptijd lever je de fiets gewoon weer in
  • Sommige werkgevers bieden de mogelijkheid om een fietsplan via de zaak af te sluiten

 

Author: admin