Blog

De invloed van thuiswerken op verzuimingspercentage

De invloed van thuiswerken op verzuimingspercentage

Steeds meer mensen werken thuis. Ook in de toekomst zal dit niet snel meer gaan veranderen. Hierdoor verandert de werkdruk ook aanzienlijk. In het begin waren er niet veel invloeden op het verzuimingspercentage te zien, maar na verloop van tijd is een bedrijfsarts Arnhem minder vaak ingezet. Zo zijn er tot wel 40 procent minder meldingen binnengekomen van het verzuim. Als iemand zich ziekmeldde op kantoor, was diegene de rest van de dag niet meer in te zetten. Door het thuiswerken kunnen mensen wel enkele werkzaamheden uitvoeren. Deze veranderingen zorgen ervoor dat er meer gedaan wordt.

 

Meer last van psychische klachten

Ondanks dat thuiswerken een grote invloed heeft op het verzuimingspercentage heeft een bedrijfsarts Arnhem het wel drukker op het gebied van psychisch verzuim. De werkdruk is aanzienlijk lager geworden omdat veel mensen het rustiger aan kunnen doen, maar tegelijkertijd is er ook een grotere afstand ontstaan. Meer mensen zijn geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat eenzaamheid op de loer ligt en er ook meer psychische problemen kunnen ontstaan. Deze problemen hebben ook te maken met de baanonzekerheid. Een crisis brengt immers weer nieuwe werkloosheid met zich mee, waar veel mensen zich druk om maken.

 

Beide kanten van het verhaal

Het verzuimpercentage kan na verloop van tijd wel weer gaan veranderen. Niet alleen zijn veel mensen weer genoodzaakt om op kantoor te werken, ook is de adrenaline van de eerste maanden van de coronacrisis eraf. Mensen gaan op een andere manier naar de werkzaamheden kijken en kunnen zich ook nieuwe dingen af gaan vragen. Daarnaast is de verandering van thuiswerken naar kantoor een grote omschakeling om rekening mee te houden en zal het verzuim wellicht ook weer omhooggaan. Thuiswerken heeft hierdoor zowel positieve als negatieve effecten op het verzuimpercentage opgeleverd en kan extra veranderingen teweegbrengen.

Author: admin