Blog

Bed and Breakfast concept uitgelegd

Bed and Breakfast concept uitgelegd

De laatste jaren is de Bed and Breakfast enorm in populariteit gegroeid. Dit komt, doordat de B&B’s een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Er worden lage prijzen geboden voor een kamer, maar je kunt er wel gebruikmaken van allerhande voorzieningen zoals Wifi en privé sanitair. Bij www.bedandbreakfastlastminute.nl boek je een BnB last minute met alle financiële voordelen van dien. Wat het Bed and Breakfast concept precies is, zal hieronder uitgelegd worden.

Wat is een Bed and Breakfast?

Een Bed and Breakfast, vaker afgekort als BnB of B&B, is een kleinschalige accommodatie dat als recreatief nachtverblijf in combinatie met ontbijt aangeboden wordt. Er kunnen vaak slechts zes personen tegelijk verblijven verdeeld over drie slaapkamers, want de gastheer of -vrouw verblijft in hetzelfde huis. Tevens verblijf je als reiziger hoogstens een paar nachten in dezelfde BnB. Bij een grotere B&B zijn er vaker maximaal zeven kamers verdeeld over de woning van de eigenaren of in bijgebouwen. De regel is dat een B&B aan huis maar maximaal veertig procent van het woonoppervlakte in beslag mag nemen. Een Bed and Breakfast staat vooral bekend om zijn prima prijs-kwaliteitverhouding met goedkope kamers, maar goede faciliteiten.

Is een Bed and Breakfast hetzelfde als hotelboeking?

Een hotelboeking is heel wat anders dan een verblijf in een BnB. Een hotel is vaak stukken groter en er werkt personeel in een hotel. Een hotel heeft als hoofdactiviteit logies te bieden. Bij een B&B verblijf je in het huis of een bijgebouw van de woningeigenaren, die dit voor een nacht of een paar nachten aan reizigers verhuren. De BnB is kortom een nevenactiviteit bij de hoofdactiviteit, namelijk wonen. In een Bed and Breakfast vind je daarom vaak een huiselijke sfeer en reizigers waarderen eveneens het persoonlijke contact met de host. Doordat een hotel personeel moet inhuren, zijn kamers daar duurder dan bij de gemiddelde BnB.

Ontbijten in een Bed and Breakfast

Het eten dat geserveerd wordt in een BnB is vaak gemaakt door de eigenaren, terwijl je bij hotels vaker een ontbijt krijgt dat bestaat uit een voorgeschreven selectie van producten of uit een compleet buffet. In veel hotels is het daarom ontbijten en weer door naar het werk of de geplande uitjes, terwijl het tempo in een traditionele Bed and Breakfast wat lager ligt.

De reserveringscriteria

Ondanks dat je gemiddeld een lage prijs voor een B&B betaald, wil je wel waar voor je geld. Hieronder volgen een aantal criteria, waarop je moet letten als je een kamer in een BnB gaat huren:

  • Relevantie van de voorzieningen
  • Belangrijkste kamerfaciliteiten
  • Gemiddelde kamerprijs in de omgeving
  • Bevat de B&B een kwaliteitskeurmerk?
Author: admin