Blog

Alle subsidies voor voetbalclubs op een rijtje

Alle subsidies voor voetbalclubs op een rijtje

Als voetbalclub wil je natuurlijk voordelen pakken op het veld, maar financiële voordelen zijn ook fijn voor de clubkas! Welke regelingen zijn er voor sportclubs? Waarop kun je aanspraak maken? En hoe kom je in aanmerking? We hebben alle subsidies voor voetbalclubs voor je op een rij gezet.
Subsidies voor voetbalclubs
Er zijn uiteenlopende subsidies voor voetbalclubs en ook verschillende instanties waartoe je je als club kunt wenden. De gemeente bijvoorbeeld en de provincie. Onder de subsidies van de gemeente vallen o.a. de Gemeentelijke Accommodatiesubsidie en de Gemeentelijke Projectsubsidie. De subsidiemogelijkheden op provincieniveau verschillen. Zo heeft Drenthe bijvoorbeeld andere regelingen dan Zeeland en Noord-Brabant. Als voetbalclub kun je simpel en snel een overzicht van de mogelijkheden opvragen bij jouw subsidieloket.
Energiebesparing subsidies voor voetbalclubs
De overheid steunt ook graag energiebesparende maatregelen, daarom zijn er verschillende subsidies voor voetbalclubs die verduurzamen. Bosa subsidie bijvoorbeeld: een regeling die sinds 1 januari 2019 bestaat. Binnen de Bosa regeling kun je als club 20 procent van de totale offerte voor de kosten van regulier bouw en onderhoud terugvragen en zelfs 30 procent als het om een duurzame investering gaat. Bij de Belastingdienst kun je ook het één en ander declareren. Energie Investeringsaftrek (EIA) bijvoorbeeld en Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), waarmee jouw vereniging een tegemoetkoming kan krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.
De sportsubsidiewijzer
Overweeg je om een (duurzame) investering in jouw voetbalclub te doen en wil je weten in hoeverre de gemeente, provincie of de Belastingdienst kan bijspringen? Op de website van de KNVB vind je de sportsubsidiewijzer. Hierin check je alle mogelijkheden, zelfs op Europees niveau!

Sports Field
Author: admin