Blog

3 tips om de beste badkamertegels te kiezen!

3 tips om de beste badkamertegels te kiezen!

3 tips om de beste badkamertegels te kiezen!

Wanneer het tijd is om het huis te renoveren, maken sommige twijfels het proces altijd tijdrovender, bijvoorbeeld het kiezen van de coating voor de badkamer. Deze details zijn belangrijk, omdat een verkeerde beslissing de eigenaar in korte tijd voor nieuwe kosten kan stellen.

Bovendien is esthetiek altijd een prioriteit. Het heeft immers geen zin dat de badkamer alleen functioneel is, het is noodzakelijk dat de gebruiker zich goed voelt in de omgeving. Met andere woorden, het is noodzakelijk te combineren wat nuttig en wat aangenaam is.

Hoe badkamerbekleding kiezen?
Om je hierbij te helpen, geven wij je in dit artikel 3 tips voor het kiezen van de beste bekleding voor jouw badkamer. Bekijk ze!

1. Veiligheid

Veiligheid is het belangrijkste punt om te analyseren bij het kiezen van een bedekking voor de badkamer. De badkamer is, net als de keuken, een van de “natte ruimten” in een huis. Dit betekent dat de vloer van de kamer regelmatig bedekt zal zijn met water. Daarom is het van essentieel belang te kiezen voor een antisliplaag, die meer veiligheid voor de gebruiker garandeert.

Graniet is, ondanks zijn schoonheid, in dit opzicht geen aangewezen materiaal, vooral niet als er kinderen en bejaarden in de woning wonen. Voor een veiliger keuze is het ideaal te kiezen voor vloeren van keramische en porseleinen tegels, die meestal antislip zijn.

2. Kleur en textuur
De bekleding moet niet alleen veilig zijn, maar ook esthetisch mooi. Het is mogelijk te innoveren door tegels te kiezen met verschillende kleuren en texturen, – in het oog springende details die de omgeving aangenaam maken.

Maar vooral in de badkamer komen neutrale kleuren meestal het best tot hun recht. Bovendien geven donker gekleurde tegels de indruk van een kleinere omgeving.

3. Reiniging
Badkamer tegels moeten niet alleen veilig en mooi zijn, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Het is belangrijk in gedachten te houden dat de badkamer een plaats van veelvuldig gebruik is, wat het risico op opeenhoping van vuil en onzuiverheden verhoogt.

Daarom is het niet erg interessant te kiezen voor materialen die het gebruik van specifieke schoonmaakmiddelen vereisen. Oppervlakken die volledig kunnen worden gereinigd met artikelen die gemakkelijk op de markt te vinden zijn, zijn altijd het meest aan te bevelen.

Author: admin