Blog

Een uitvaart in coronatijd, houd hier rekening mee

Een uitvaart in coronatijd, houd hier rekening mee

Een uitvaart in coronatijd, houd hier rekening mee

Een verlies is altijd zwaar, maar een uitvaart in coronatijd vraagt om nog meer aanpassingsvermogen. Waar moet je allemaal rekening mee houden? We hebben de actuele maatregelen voor je op een rij gezet en geven een aantal tips om afscheid te nemen op afstand.

Een uitvaart in coronatijd

Nederland kleurt rood op de Europese coronakaart, hierdoor heeft de overheid onlangs weer een aantal versoepelingen moeten terugschroeven. Wat zijn de actuele regels bij een uitvaart in coronatijd? We hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor je verzameld.

Hoeveel personen mogen er aanwezig zijn op een uitvaart?

Het aantal personen dat bij de dienst aanwezig kan zijn verschilt per rouwcentrum. Dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte. In het uitvaartcentrum geldt nog steeds de 1,5 meterregel.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de dienst?

Sinds 26 juni is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen tijdens een rouwdienst.

Wordt een overlijden als gevolg van Corona gedekt door de uitvaartverzekering?

Ja, alle uitvaartverzekeraars hebben dit opgenomen in hun polisvoorwaarden.

 

Afscheid nemen op afstand

Afscheid nemen op afstand kan ook. Veel rouwcentra bieden creatieve oplossingen om familie en vrienden digitaal een waardig afscheid te bieden. De dienst bijwonen via een livestream uitvaart bijvoorbeeld of een laatste groet in een online condoleanceregister. Je kunt ook digitaal bloemen laten versturen naar het rouwcentrum of naar de nabestaanden. En een andere mooie manier van afscheid nemen op afstand is een erehaag. Deze wordt gevormd langs de route naar het rouwcentrum om de overledene de laatste eer te bewijzen.

Author: admin

Leave a comment