Blog

De meest voorkomende hypotheken

De meest voorkomende hypotheken

 

Een hypotheek afsluiten is een belangrijke gebeurtenis, daarom is het van belang dat je goed je opties overweegt. Je kunt hier altijd een adviseur bij betrekken zoals, iemand van hypotheekadvies Deventer, maar je kunt ook zelf op onderzoek uitgaan en er op deze manier achter komen welke hypotheek bij jou en jouw situatie past. Naast dat er verschillende punten zijn waar je op zou moeten letten, zijn er ook verschillende soorten hypotheken. De meest voorkomende zullen hier kort worden toegelicht.

 

De annuïteitenhypotheek

Bij deze hypotheek blijft jouw maandelijkse som van de rente en aflossing hetzelfde gedurende de hele looptijd. In het begin betaal je meer rente, maar dat wordt na verloop van tijd steeds minder, waardoor je op de einddatum ook echt hypotheek vrij bent. Je maandlasten blijven dus hetzelfde en je kunt er vanuit gaan dat je je hypotheek ook daadwerkelijk aflost. Dit is dus een erg goede optie als je opzoek bent naar zekerheid en zeker wilt weten dat je op een bepaalde datum klaar bent.

 

De lineaire hypotheek

Deze hypotheek werkt ongeveer hetzelfde, de aflossing blijft iedere maand hetzelfde maar de rente wordt met verloop van tijd minder. Het verschil met de vorige hypotheek is dat je het niet periodiek aflost. Waar je bij de vorige iedere maand dezelfde kosten hebt, bouwen deze hier af doordat je de rente minder wordt. Je betaald dus in verloop van tijd een stuk minder als dat je in het begin zou betalen. Waarin deze hypotheken wel op elkaar lijken is dat je een vaste einddatum hebt en je hebt daardoor zekerheid dat je deze hypotheek op de juiste manier aflost. Deze twee manieren zorgen ervoor dat je hypotheekrenteaftrek kan krijgen, waardoor deze vormen erg geliefd zijn. Maar er zijn nog meer hypotheekvormen en daar weet je adviseur vast nog meer over te vertellen.

Author: admin

Leave a comment