Blog

Tips voor het rijden op een E-chopper

Tips voor het rijden op een E-chopper

Heb jij de afgelopen tijd een elektrisch voortuig zien langskomen, maar wist jij niet precies wat dit was? Dan is de kans groot dat je een E-chopper hebt zien langskomen. Een E-chopper is een stoer elektrisch aangedreven voertuig welke momenteel zeer populair zijn. Wil je zelf een e-chopper kopen of huren? Dan hebben we een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij helemaal voorbereid op pad kunt.

  1. Zorg ervoor dat je vaste schoenen aan hebt op een E-chopper.

Natuurlijk is het lekker om met je teenslippers op een E-chopper te stappen, maar wij adviseren om toch vaste schoenen aan te trekken. Omdat je vaak op verschillende soorten wegen rijd en toch vaak even moet stoppen voor bijvoorbeeld een stoplicht, is het veiliger om vaste schoenen te dragen wanneer je gaat toeren op een E-chopper.

  1. Zorg ervoor dat je een rugzak bij of om hebt wanneer je op een E-chopper gaat rijden.

Een E-chopper heeft geen bagagedrager of een handige opbergplaats onder het zadel. Dit betekent dus, wanneer je wat eten en/of drinken of een vestje bijvoorbeeld mee wilt nemen we adviseren om een rugzak mee te nemen. Hierin kun je gemakkelijk wat spullen opbergen die je graag wilt meenemen gedurende jullie tour.

  1. Draag een zonnebril op de E-chopper.

Dit is misschien wel de mooiste tip die jullie krijgen wanneer jullie op een E-chopper gaan rijden. Natuurlijk biedt een zonnebril bescherming en beter zicht tegen de zon, maar daarnaast is het ook nog een perfecte bescherming tegen bijvoorbeeld vliegen en muggen! Je hebt op de fiets vast wel eens een vliegje in je oog gehad wat verre weg van fijn is! Door een zonnebril te dragen tijden het rijden op een E-chopper heb je hier dus geen last van!

  1. Neem handschoenen mee wanneer het onder de 10 graden is en je op een E-chopper gaat rijden.

Natuurlijk is het rijden op een E-chopper gedurende de zomer en met 20 graden + heerlijk, maar ook in het voorjaar, najaar of in de avond kan het stevig koeler zijn. Ook wanneer het wat kouder is, is het zeker heerlijk om in de buitenlucht rond te rijden op een E-chopper, maar dan hebben wij als tip om lekker een paar handschoenen mee te nemen/aan te doen! Zo heb je in ieder geval geen koude handen!

Dit waren een aantal tips waardoor jij perfect bent voorbereid wanneer jullie een rondje kaan cruisen op een E-chopper!

Author: admin

Leave a comment