Blog

Akoestiek in een ruimte verbeteren

Akoestiek in een ruimte verbeteren

Akoestiek in een ruimte verbeteren

Veel woningen en kantoren voelen beklemmend of onaangenaam om er te verblijven. Dat heeft vaak te maken met de akoestiek. De aanwezigheid van echo of nagalm zorgt ervoor dat een ruimte beklemmend aanvoelt en we worden sneller geïrriteerd. De akoestiek in een ruimte verbeteren is dan ook een delicate bezigheid. Gelukkig kan je de geluidsbeleving en de mentale gezondheid van bewoners of werknemers via akoestische panelen optimaliseren. We geven je graag enkele tips!

Creëer kleine hoekjes

Echo en nagalm wordt voornamelijk versterkt in grote ruimte met ononderbroken wanden en plafonds. Door kleine hoekjes te creëren in een grote ruimte, zorg je ervoor dat het geluid minder goed weerkaatst kan worden. Zo verbeter je dan de geluidsbeleving in die ruimte.

Maak gebruik van akoestische oplossingen

Akoestische panelen zijn een goede manier om galm en echo in een ruimte te reduceren. Er bestaat een ruim aanbod aan verschillende producten die je kan integreren in een ruimte. Zo kan je akoestische wandpanelen of plafondpanelen plaatsen, maar er bestaan ook akoestische gordijnen, baffles en plafondeilanden. Wil je niet meteen wandruimte opofferen aan een paneel? Kies dan voor een wandpaneel met een fotoprint. Zo decoreer je in één klap ook de kamer!

Leg een tapijt

Naast het plafond en de wanden kan ook de vloer een weerkaatsende factor zijn in een ruimte. Heb je een grote kamer met een grote vloeroppervlakte? Dan kan je deze oppervlakte breken door er een tapijt op te leggen.

Ga voor een goede geluidsabsorptie

Geluidsabsorptie zorgt ervoor dat de geluiden niet langer weerkaatst worden. Gladde oppervlakken hebben de neiging om geluiden sterk te weerkaatsen en dat zorgt voor de onaangename geluidsbeleving. Door gladde oppervlakken te onderbreken, kan je dus de akoestiek in de ruimte aanzienlijk verbeteren!

Author: admin

Leave a comment