Champagnemaanden Afdrukken E-mail
maandag, 21 december 2015

Deze maanden bieden we je scherpe kortingen op de champagnes van`s werelds bekendste champagnehuizen. Bijvoorbeeld van het huis Moët & Chandon.
Lekker om t nieuwe jaar mee in te gaan! Uiteraard is deze topchampagne ook geweldig om gewoon je weekend eens extra feestelijk in te luiden!

Om te beginnen bieden we je de Moët & Chandon Brut Imperial nu van € 40,95 voor maar € 37,95.

Heerlijk met courgette-muntsoep, coquilles St. Jacques of kiprollade met spinazie en vijgen. Lees het recept hieronder.

Alvast een bruisend begin van 2016!

alt

Jamie Oliver: courgettesoep met munt

4 personen
60 minuten bereiden

Ingrediënten
6 lente-uitjes
1 kg groene courgettes (of gele, als je ze kunt krijgen)
olijfolie
klontje boter
½ citroen
8 takjes verse munt
1,4 liter biologische groente- of kippenbouillon
5 volle eetlepels zure room
150 g vers geraspte cheddar of Goudse kaas van goede kwaliteit
extra vergine olijfolie

Bereiden:
Snijd de lente-uitjes en courgettes met de hand of in een keukenmachine in dunne plakjes. Leg ze met een scheutje olijfolie, een klontje boter en een flinke snuf peper en zout in een grote pan op matig tot laag vuur. Rasp er de schil van ½ citroen bij en voeg de blaadjes van 2 of 3 takjes munt toe.

Roer alles goed door elkaar en laat de courgette terwijl je ongeveer om de 5 minuten roert, 40 minuten pruttelen. Houd de temperatuur goed onder controle en let op dat de boel niet aanbrandt. Als de plakjes courgette zo langzaam garen worden ze echt waanzinnig lekker - het geheim van de unieke smaak zit hem in het langzame bakken en de tijd.

Na 40 minuten heb je als het goed is een zacht, groengeel courgetteprutje. Draai het vuur hoger, voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Neem hem van het vuur en roer er 3 eetlepels zure room, de geraspte kaas en het sap van de geraspte halve citroen bij. Voeg de rest van de muntblaadjes toe, maar doe er ook een paar in een kopje koud water voor de garnering.

Giet de soep voorzichtig in een blender of keukenmachine (zo nodig in meerdere porties) en pureer hem tot hij glad is, of pureer hem met een staafmixer. Proef een hapje, voeg eventueel nog wat peper en zout, munt en citroensap toe, en verdun hem als je hem nog iets te dik vindt met een scheutje water.

Als je wilt kun je de soep voorzichtig opwarmen, maar laat hem in geen geval meer aan de kook komen, dat vindt de kaas niet fijn. Als je de soep koud serveert kun je bijna niet zonder een scheutje water omdat de kaas stolt als hij afkoelt. Schep de kommen vol, maak de resterende zure room aan met een scheutje water tot hij goed schenkbaar is en schenk een scheutje in elke kom. Garneer de porties met de apart gehouden muntblaadjes en sprenkel er aan tafel een drupje extra vergine olijfolie over.

Bron: dit courgettesoep recept is afkomstig uit het kookboek 'Te gast bij Jamie', een uitgave van Kosmos Uitgevers.